sobota 14. července 2012

Téma měsíce-Baldwin

Baldwin se od skinny morčete liší jak vzhledově tak geneticky. Oproti skinny je celé absolutně holé. Tento druh vznikl v USA v Kalifornii, kde ho chovatel Calor Miller získal křížením bílých crestedů. Spojením dvou Baldwin morčat získáme vždy bezsrstá Baldwin morčata - zajímavostí je, že se morčata rodí zcela osrstěná a ažpostupem času svou srst ztrácí. Při spojení Baldwin s morčetem se srstí můžeme dostat morčata s genem.
Baldwini jsou u nás v ČR stále celkm vzácní. Jejich chov se tu ale začíná rozšiřovat a doufejme, že vzrůstající tendence chovatelů bude pokračovat. Jejich prodejní cena se pohybuje od 2500 do 3000 Kč.
Výjimečně se s nimi již můžeme setkat i na výstavách. Hodnocení se zaměřuje hlavně na kůži a barvu. Na rozdíl od skinníků se na jeho kůži tvoří tzv. vrásky. Ty jsou velmi žádané a hodnotí se jako rys plemene. Důležité jsou hlavně na hlavě (směrem ke středové pomyslné čáře na nose) a ramenou. Nikde po těle se nesmí vyskytovat chloupky, kromě vousků, chlupů na nártech a bradě.



12

1 komentář:

Děkujeme vám za komentář.