sobota 28. července 2012

Triky s morčaty

I když se morčátka považují za hloupá zvířátka, můžou se lec co naučit. Přesvěčte se o tom sami, že navíc v ranném dětství půjde učení jedna, dvě :) Zde najdete pár typů na cirkusové kousky :)

PROVAZOCHODEC
- Morčátka sice nikdo nenaučí chodit po provazu, ale cca po 15cm širokém prkénku ano. Rozestavěte např dvě cihly od sebe, a položte prkno. Morčátko posaďte na jeden konec a před něj dejte pamlsek. Uvidíte, že se za ním požene a když kousek párkrát zopakujete, uvidíte, že pak bude chodit i bez pamlsku a totéž platí i pro ostatní triky

LVÍ SKOK - Obstarejte si menší obruč a na jeden konec postavte morčátko, na druhý pamlsek. Opruč deržte úplně při zemi. Často se stává, že morčátko nepochopí a opruč si s ledovým klidem obejde. :) Neztrácejte hlavu, já to třeba vyřešila tak, že jsem pamlsek dala holkám až po dnos a pak pamlsek odtahovala. Byli tak trochu v transu a obavám se, že stejně moc nevnímali, ale každopádně tím diváky pobavíte :)
  • POZOR, pokud morče nespolupracuje, odmítá nenuťte ho! Cvičení morčátka je v určitých mezích pro ně zábava, ale není to robot, je to temperamentní zvířátko, berte to na vědomí a už vůbec ho netrestejte!

 http://nd01.jxs.cz/061/562/711affcb25_1813658_o2.jpg

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme vám za komentář.