čtvrtek 24. listopadu 2011

Srst

Péče o srst

Zdravé morče se čistí pravidelně a důkladně samo.Ovšem když je budete s láskou kartáčovat a česat, nechá si to rádo líbit.Nehledně na to, že to slouží k čistotě a poskytuje dobrou masáž kůže, je kartáčování i vyjádřením náklonnosti.Navíc máme při kartáčování možnost rozeznat včas nemoci a parazity.péče o srst se liší podle plemene morčete:

Krátkosrstá a rosetová morčata: Denní péče o srstje nutná jen v době línání,tedy začátkem jara a na podzim, protože je potřeba odstranit odumřelé chlupy.

Angorská morčata: U nich je denní péče o srst nutností, protože jejich srst může dorůstat délky až 20cm. Srst by jinak zplstnatěla a slepila by se výkali a močí.

Takhle se postupuje:Zvíře nepokládejte na studenou desku stolu.Dejte mu za to pamlsek a pohlaďte ho.Na rozčesání zacuchané srsti použijte hřeben s dlouhými hroty, pomocí kartáče dosáhnete lesku.Slepenou srst, hlavně v zadní části těla vymyjte nebo rozčešte, případně odstřihněte.Morčata koupejte jen v případě nutnosti.Použijte vlažnou vodua jemný šampon pro miminka.poté morče pečlivě usuště a dejte ho do místnosti kde není průvan.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme vám za komentář.