čtvrtek 24. listopadu 2011

Všechna zbarvení

Černá: U této barvy se nesmí vyskytovat jiná než černá. Barva očí je hnědá a drápky černě pigmentované.

Čokoládová: Tyto morčata by měli mít hnědou a lesklou barvu s nejtmavším odstínem.Oči, uši a drápky jsou hnědé.

Lila: Zbarvení má šedivý až namodralý odstín s jemným narůžovělým lesklem. Kůže morčátka by správně měla být růžová bez pigmentu. Oči jsou červené či rubínové.

Béžové: Béžový odstín u morčat je velice moc sytý. Oči jsou červené a kůže by měla být zcela bez pigmentu. Na bríšku je barva o něco matnější.

Červená: U červeného zbarvení, mají morčata uši a tlapky tmavý až černý pigment, a oči jsou tmavě hnědé.

Oranžová: Toto zbarvení je světlejší než u barvy červené. Uši a tlapky musí být bez pigmentu. U mláďat se barva v dospělosti mění.

Zlatá: Toto zbarvení je světlejší než u barvy oranžové. Uši a tlapky musí být bez pigmentu. U tohoto zbarvení, se barva mláďat v dospělosti mění.

Buff: Zbarvení má žlutohnědý odstín barvy. Kůže by měla být bez pigmentu. Oči mají tmavě hnědou barvu.

Krémová: Toto zbarvení, by měl mít co nejsvětlejší odstín. Kůže by měla být zcela bez pigmentu.

Ice-Cream: toto zbarvení má žlutý odstín barvy. Oči jsou červené a kůže by měla být bez pigmentu.

Bílá: Zbarvení je zcela bez pigmentu, a nesmí se vyskytovat jiná příměs barvy než bílá. U morčat bílého zbarvení, mohou být oči modré, rubínové, nebo červené.

Brindl: Toto zbarvení má černé a červené odstíny barvy. Oči jsou tmavě hnědé a pigment je černý.

Bicolor (dvoubarevné): Barvy u tohoto zbarvení by měli být pravidelně rozložené po celém těle a ostře ohraničené.

Tricolor (tříbarevné): Barvy u tohoto zbarvení by měli být pravidelně rozložené a ostře ohraničené.

Želvovinová: U tohoto zbarvení se vyskytují černo-červené odstíny. Oči jsou tmavě hnědé a pigment je černý.

Želvovinová s bílou: U tohoto zbarvení se vyskytují černo-červeno-bílé odstíny. Oči a pigment závisí na barevné ploše.

Dalmatinec:Toto zbarvení se nejčastěji vyskytuje v černém odstínu, a má barevnou hlavičku s bílou lysinkou.Má i barevné nožičky. Po celém těle jsou rozprostřeny barevné skvrny.Toto zbarvení je těžké vyšlechtit a je u nás neustále vzácné...

Šiml: Toto zbarvení má barevnou hlavičku a tak i nožičky - ponožky, a zbytek těla má odstín promíchanou s bílou.  U nás jsou již známy šiml černý, šiml červený, ale také i červený.

Zlatá aguti: u zbarvení zlatá aguti je tzv. krycí barva kaštanovo-červená s černým základem. Barva na břiše je o něco světlejší a to bez tickingu.Oči jsou hnědé, uši a drápky černé.

Solid aguti: zbarvení solid aguti se neliší od ostatních aguti a argente, je jen rozdíl, že se u nich vyskytuje ticking na břišním pruhu.

Šedá aguti: toto zbarvení má žlutohnědou krycí barvu, a spodní černou. Na břichu se nevyskytuje černá spodní barva - ticking. Oči jsou tmavě hnědé, uši a drápky jsou černé. 

Stříbrná aguti: stříbrná aguti má stříbrno-šedý odstín s černou (černo-modrou) spodní barvou. Uši, tlapky a drápky by měli být černé, a oči tmavě hnědé.

Oranžová aguti: u aguti oranžové je krycí barva červená či zlatá a spodní barva čokoládová. Oči jsou rubínové a uši, tlapky a drápky jsou tmavě hnědé. Na břiše je barva bez tickingu.

Krémová aguti: toto zbarvení má krémovou krycí barvu s čokoládovou spodní barvou. Oči jsou rubínové a uši,tlapky a drápky by měli být tmavě hnědé. Barva na břiše je bez tickingu.

Skořicová aguti: toto zbarvení má stříbrno-bílou barvu s čokoládovou spodní a krycí bílou barvu.Oči jsou tmavě hnědé (v určitém úhlu červené), uši a tlapky jsou světle hnědé.

Lososová aguti: u tohoto zbarvení je srst s nádechem naružovělé barvy. Krycí barva je zlatá či červená a spodní barva lila. Barva srsti na břiše je lososová s nafialovělým nádechem, a kůže by měla být bez pigmentace. Oči mají červený  odstín.

Béžová aguti: toto zbarvení má červenou nebo zlatou krycí barvu se spodní bežovou barvou. Na spodní straně je zlatá srst bez tickingu. Oči jsou červené.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme vám za komentář.