neděle 22. května 2011

Hračky pro močata

Morčecí párty

Jeden den můžeme vyhradit všechen svůj čas svým chlupatým mazlíkům. Nakoupíme různé pamlsky, obmotáme provázkem a zavěsíme do vršku klece. Přivážeme to tak aby morčík stál na zadních když papá. Ale pozor! Všeho s mírou! Lepší je dát od každého trochu. Takto můžeme i zjistit co jim chutná a co ne. Dále je můžeme vzít na zahrádku a tam je dát napást nebo někde sehnat čerstvou travičku a naaranžovat jim to jako kdyby byli venku. Dále jim připravte nějaké věci na hraní… ale pozor at je neutaháte.

Hra s barvami

Hra která bude morče bavit...
Morčata umí rozlišovat barvy.To bylo dokázáno pokusem,který můžete snadno napodobit.Postavte 4 tvarově stejné misky v barvách červené,černé,žluté a zelené misky vedle sebe ve vzdálenosti 60 cm.Krátce před začátkem pokusu naplňte pouze červenou misku (klidně i jinou) zrním.,ostatní zůztanou prázdné.Pak pusťte nejlépe hladové morče z rohu pokoje k miskám.Jakmile plnou misku objeví,odneste zvíře zpět na výchozí místo.Časem morče pochopí,že má jíst pouze z červené misky,a to i když bude červená miska prázdná,nebo když zaměníte jejich pořadí.

Kartonová prolezačka

Potřebujeme: karton, nůžky, květináč, provázek a  pamlsky
Postup:
  1.  Do katronu vystřihneme různé díry, které nesmí zasahovat až dolů, ideální je asi tak deset cm od spodku kartonu. Další možností je vystřihnout tři díry - jakoby oči a pusu, nebo díru do tvaru morčátka.
  2.  Když máme hotové díry, rozřízneme cca. pět cm od kraje spodek kartonu ohneme tak aby karton stál a podepřeme například květináčem a nakonec pověsíme doprostřed každé díry pamlsek.
 

Bludiště

To bludiště nechám hlavně na vaší fantazii. Jen vám řeknu to hlavní..
- Bludiště nesmí být plně uzavřené, musí mít aspoň díry na přivod vzduchu
- i v bludišti musíme morčátko neustále hlídat
- na vytvoření dobrého bludiště vám stačí jen trocha fantazie
- bludiště je dobré vyrobit z krabice spojené trubkami
- mezery, kterými může morče utéct ucpěte

Hrací koutek

Místo kde se morčátka nikdy nebudou nudit. Ale jakpak ho vytvořit? Tady je jedna z možností.
Hrací koutek je nejlepší zhotovit v místnosti, která má málo mezer na zelezní a málo kabelů. Hrací koutek se dá umístit i do výběhu z krabic, ale lepší je ( hlavně kvůli velikosti ) celý pokoj. Nejprve musíte ucpat všechny díry ( například dřevěnými deskami )a odstranit kabely. Když bude bezpečnost zařízena zkuste vymyslet pro morčátka nějakou zábavu. Dobré jsou různé hračky.

- je nutné zajistit bezpečnost ( kabely, mezery...)
- odstraňte vše co by mohlo morčátko sníst ( noviny, květiny..)
- místnost dobře uzavřete
- dejte do něj hračky, krabice s dírami ...
- do koutku dejte misku s vodou
- morčátko je nutné hlídat

 

4 komentáře:

Děkujeme vám za komentář.