středa 25. května 2011

S kým morče vychází

Morče a králík

Většina lidí co žili na vesnici si vzpomíná, že ke králíkům byla přidávána morčata. Bylo to proto ,že morčata vychytají spoustu nemocí ,které by mohly vlézt na králíky. Snad od těch dob se morčata hodně spojují s králíky. Někde píší že morče a králík jsou dobří kamarádi ,ale já mám jiný názor.
Morče je hlodavec ,kdežto králík je hrabavec.Jsou tedy rozdílných kultur a odlišují se i chováním.Morče olizuje třeba když chce vodu, králík olizuje když projevuje lásku.Už chápete??Je to vlastně takové kamarádství z nouze. Morče píská a králík mu nemůže rozumět,králík morče olizuje a diví se proč mu to morče nevrací.Neumí spolu mluvit, neumí se bavit. Ale jsou spolu, protože jim nic jiného nezbývá.Proto je lepší když už máte 2 králíky a 2 morčata nebo alespoň dvě morčata.Protože králík je větší pohodář. Morče ale ne a na to prosím berte ohledy.



lucifruko-xdd.blog.cz


Morče a činčila

Morče a čičila je někdy dobrá kombinace, někdy to nebývá dobrá volba....Činčila se s morčetem v pohodě snese ale nedávejte je do jedné klce..To by mohlo vést ke zraněním morčete...Výběh mohou mít společný..



Morče a fretka

Fretku nikdy neměje s morčetem !!!!!!!!!!!!!!!!! Pro ni je každý hlodavec snadná kořist!!!Žádné přátelství!


Morče a papoušek

Papoušci jsou hraví a proto je nikdy nepouštějte volně poletovat v místnosti kde je morče..Papoušek by mohl jeho ostrým zobákem morče těžce poranit....


Morče a kočka

Morče a kočka je to samé jako se psem...Kočka je lovec a i když je dobrák lovecký pud se v ní může kdykoli probudit...proto buďte opatrní..Ať se kočka k morčeti nedostane.




Morče a pes

Morče a pes spolu můžou žít ale za přísného dohledu Vás !!! Pes může být sice dobrák, ale může se v něm kdykoli probudit lovecký pud!!!Nejlépe mějte zvířata v jiných místnostech a morče mějte v kleci aby se za ním pes nedostal.





Morče a želva
Zviknou si na sebe. Moc si sebe nevšímají



1 komentář:

Děkujeme vám za komentář.