sobota 4. června 2011

Co dělat s morčetem když jedeme na dovolenou?

Pokud chcete odjet na dovolenou na 2-3 dny, morče to zvládne doma samo. Musíte mu však dát hodně sena, zrní a dostatek vody, aby nevyhladovělo.
Pokud ale chcete jet na dovolenou třeba na 7 nebo 12 dní, či více, je nutností se o morče postarat. Máte dvě možnosti. Buď morče vezmete s sebou nebo ho dáte někomu do péče.
Jestli chcete morče dát někomu do péče, tak se myslím, že lepší bude, pokud ho svěříte třeba babičce nebo někomu takovému, protože zerimexy a jiné zvířecí hotely asi nejsou ideální. Pokud svěříte morče někomu z rodiny nebo sousedovi, připravte mu na papír potřeby morčete na každý den, jako třeba:
atd.
Jestli ale nechcete morče dávat do jiných rukou, vemte je s sebou. Je to trochu náročnější, ale co bychom pro naše miláčky neudělali. Předem se informujte, zda vaše morče může být v hotelu s vámi. Nabalte mu dostatek jídla, sena, přepravku nebo malinkou klec s pilinami (v této situaci by se hodila ferplastová). Morče v žádném případě nemůžete zavřít do kufru v autě nebo do zavazadlového prostoru, strachem by mohlo umřít. Vemte si klec nebo přepravku na klín a tiše na něj mluvte. Z cesty asi nebude nadšené, ale hlavně že je s vámi.

1 komentář:

  1. ahoj v létě jedeme na dovolenou a je to tří hodinová cesta jak poznám že morčeti musím dát napít a jede s námi pes ale ten by ji nijak neublížil co mám dělat?

    OdpovědětVymazat

Děkujeme vám za komentář.