sobota 4. června 2011

Povely pro morčátka

Morče se dá naučit dělat věci na povel, ale jenom nějaké. Musíme si hlavně připravit jejich oblíbené papání, protože to je jediný způsob jak na ně.
Panáčkování
Každé morče umí panáčkovat, ať hodně nebo málo. Stačí, když mu jenom dáte nahoru oblíbený pamlsek. Aby to ale udělal bez pamlsku, to chce trpělivost. Možná se to ani nepodaří, ale můžete to zkusit. Vždycky, když mu dáte nahoru pamlsek, jakmile se zvedne, řekněte třeba panáček nebo takové slovo, které budete používat. Takhle to opakujte furt, až se mu to podaří i bez pamlsku. vždycky ale musíte mít alespoň svojí ruku nahoře a dělat, že něco držíte. Ale to slovo panáček musíte říct nějakým vyšším hlasem, něco jako u přiběhnutí na zavolání.
Přiběhnutí na zavolání
Některá morčata přiběhnou na zavolání. Je to celkem jednduché a podaří se to skoro každému. Stačí, když pokaždé, když budete dávat morčátku krmení, tak jim budete třeba pískat nebo hrát na flétnu nebo tak. Měli by to ale být spíš vyšší tóny než nižší. Potom budou morčátka pískat, jakmile zapískáte vy. A pokud se vám na zahradě někde zaběhnout, zapískejte, a pokud budou hladová, rozeběhnout se za vámi.

animace morčat

3 komentáře:

  1. neco vam chci rict moje morce umi samo od sebe panackovat takze ho nic ucit nemusim

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, některá morčata umí panáčkovat sama od sebe, ale myslím že většina ne.

      Vymazat
    2. no třeba sama

      Vymazat

Děkujeme vám za komentář.