pondělí 20. června 2011

Jak naučit morče na kšíry


Morčátko by kšíry určitě mít mnělo. Kšírky vám pomůžou třeba když s morčátkem jdete ven na trávu. Pozor na ptáky, musíte dávat pořád pozor. Nepočítejte ovšem s tím že morče půjde za vámi jako pes. Nepůjde. Je nutné aby morčátku kšírky dobře seděly. Nesmí mu být malé to by ho dřely, ale ani velké aby vám z nich neuteklo. Existuje spousta druhů kšírů a všelijakých postrojů a vy musíte vybrat ty které morčátku sedí nejlépe. Tady jsem vám dala pár fotek kšírů a takzvaných"vestiček"´které taky můžete morčátku koupit.Vestičky mají tu výhodu, že morčátku lépe padnou, ale potom mají spoustu nevýhod. Jako třeba, že se obtížně nasazují, v létě se v nich morčátko potí, snadno se roztrhnou a jsou dražší nežli obyčejné kšíry. Kšíry tedy mají jen samé výhody.



JAK NAUČIT MORČE NA KŠÍRKY

Je důležité mu je poprvé nasadit dokud je ještě malé. Doporučuji tak 1-3 měsíce. Když mu je poprvé nasadíte bude lítat jako splašené. To je ale normální. Musíte se snažit ho uklidnit a dát mu něco dobrého. Dejte mu je také hodně povolené. Nemělo by v nich chodit do klece aby se neporanilo. Dávejte mu je vždy jen na krátkou dobu třeba jen na 5 min. Takhle mu je dávejte každý druhý den. Nechávejte ho v nich déle aby si více zvykalo. Můžete s ním zkusit chodit přes překážky a ono si bude postupně zvykat. Až si budete jistí že vám z nich neuteče můžete ho vzít i ven.

15 komentářů:

  1. Když dám své morčici kšíry, tak je vždy hrozně nervozní. Je tomu ale jinak,když kšíry nemá, potom za mnou doopravdy běhá jako pes.:-)

    OdpovědětVymazat
  2. To znám... moje morčata kšíry přímo nesnáší!

    OdpovědětVymazat
  3. Když dám morčeti kšíry zacne skakat a behat po kleci a snazi si je sundat co mam delat?

    OdpovědětVymazat
  4. Zkus mu každý den kšíry ansadit alespoň na chvíli a vždy když bude v klidu a nebude skákat, tak ho odměň něčím co má rádo. Postupě si na kšíry zvykne. Hodně štěstí. :)

    OdpovědětVymazat
  5. moje morče je malé a kšíry mu nejsou co mám dělat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musíš mu to buď zkrátit a nebo mít na něj menší postroj

      Vymazat
    2. jak se zmenšujou kšírky od trixie

      Vymazat
  6. Už jste slyšeli o Dostihách pro morčata? Potřebujete na ně právě dobrý postroj.
    Pokud jste od Olomouce máte to ještě lepší, více na http://jumperracing.sweb.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Moje morče když mu kšírky nasadím tak si pak k hlavičce vždycky strčí nožičky a pak začne strašně řvát co mám dělat? =D

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  10. Moje skinny(bezsrste) morce nema rada latkove ksiry ktere ji obepinaji a nevim jestli bych ji nemela koupit obycejne provazkove ksiry ale nechci aby ji drely

    OdpovědětVymazat
  11. Vadí, když dám morčátku poprvé kšíry ve 2 letech?

    OdpovědětVymazat
  12. Vadí, když dám morčátku poprvé kšíry ve 2 letech?

    OdpovědětVymazat
  13. opravdu se vestičička neviplatí jsem zoufalá jako moje morče a už to skoušet nebudu a skusím koupit kšírky

    OdpovědětVymazat

Děkujeme vám za komentář.